MENIU

Elveţia a ieşit de pe "lista gri" a paradisurilor fiscale

Foto: openoffshorebankaccountsfornonresidents.com

Elveţia a ieşit de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante, la cinci luni după ce a fost introdusă de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în această categorie.

Statele Unite şi Elveţia au semnat un protocol de convenţie fiscală, pentru a ameliora schimburile de informaţii între cele două ţări.

"Este vorba despre al unsprezecelea acord de schimburi de informaţii fiscale semnat de Elveţia, în coformitate cu standardele OCDE", a anunţat organizaţia, într-un comunicat. 

"OCDE a mai fost informată că Elveţia va semna curând un alt acord", ce va fi al doisprezecelea, minimul cerut pentru retragerea de la 'lista gri' a paradisurilor fiscale, întocmită în cadrul summitului G20 din aprilie. 

"Elveţia reintră în categoria ţărilor ce s-au conformat în mod substanţial la standardele fiscale internaţionale", a subliniat OCDE, ce va lua în calcul aceste acorduri de vineri dimineaţă.

Elveţia a decis în martie să se conformeze standardelor OCDE în materie de transparenţă şi schimburi de informaţii fiscale, limitând practica secretului bancar. 

Şi Principatul Monaco de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante, la câteva zile după ce guvernul principatului a anunţat că a încheiat acorduri de transparenţă fiscală cu 12 state, pragul cerut de organizaţie pentru trecerea pe "lista albă".

Monaco, ce a fost introdus pe lista întocmită de G20 în aprilie, figurează în prezent pe aşa-numita 'listă albă', a ţărilor ce urmează o politică fiscală în conformitate cu criteriile OCDE.

Mai multe articole despre:
Eleveţia paradis fiscal OCDE