MENIU

Elevii nu vor mai putea părăsi şcoala în timpul orelor

Foto: RTV

Elevii nu mai au voie să iasă din şcoli în timpul cursurilor. Este una dintre măsurile de siguranţă propuse de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, pentru a reduce numărul incidentelor violente din zona şcolilor.

Inspectorul Stelian Fedorca a cerut unităţilor de învăţământ preuniversitar să stabilească accesul în şcoli doar pe baza unor semne distinctive. De asemenea, să ia măsuri în privinţa elevilor care părăsesc şcoala în timpul orelor şi să-i sancţioneze pe cei care fumează în incinta şcolii.

"Elevii vor fi obligaţi să stea în şcoală în timpul programului, când sunt sub supravegherea profesorilor, inclusiv în pauze. Ei nu vor mai avea voie să iasă din şcoală decât cu un acord semnat de director şi de părinţii acestora", a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Aceste solicitări vin la scurt timp după ce săptămâna trecută, în Capitală, un elev a fost rănit cu o sabie chiar în timpul orei de religie de către doi tineri care nu învăţau în acea şcoală.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi cursuri