MENIU

Elevii liceului Henri Coandă din Craiova au protestat împotriva destituirii directorului

Foto: RTV
"Mi s-a acordat calificativul nesatisfăcător după ce am transformat această instituţie în şcoală europeană anul acesta." (Mihai Dragu, fost director al Liceului Henri Coandă, Craiova)

Un scandal de proporţii a avut loc la Liceul Henri Coandă din Craiova. Peste 400 de elevi au protestat nemultumiţi că fostul director a fost schimbat din funcţie.

Mai mult decât atât, adolescenţii au încercat să-i agreseze pe inspectorii veniţi să aplaneze conflictul şi doar poliţiştii au reuşit să-i calmeze.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Dolj au fost primiţi cu huiduieli la liceu şi chiar îmbrânciţi de elevii revoltaţi. Inspectorii au hotărât să se refugieze în şcoală şi au refuzat să comenteze situaţia.

Mihai Dragu a ocupat funcţia de manager al liceului până săptămâna trecută, când a fost schimbat din funcţie prin decizia inspectoratului Şcolar. Nemulţumiţi de decizie, elevii, în frunte cu fostul director au ieşit pe terenul de sport al liceului să protesteze.

"Mi s-a acordat calificativul nesatisfăcător după ce am transformat această instituţie în şcoală europeană anul acesta. Desigur că elevii acestei şcoli suferă pentru că nici eu şi nici directorul adjunct nu mai suntem la şcoală", a declarat Mihai Dragu.

Mai multe articole despre:
elevi protest Craiova liceu Henri Coandă