MENIU

Elevii din Giurgiu au desfăşurat o acţiune de ecologizare şi au plantat pomi

Foto: NewsIn

Circa 100 de elevi de la cinci şcoli generale din judeţul Giurgiu au plantat, vineri, 300 de puieţi în pădurea Bălănoaia, în timp ce alţi peste 50 de elevi de clasa a II-a au organizat o acţiune de ecologizare în aceeaşi pădure, acţiunile desfăşurându-se în cadrul Lunii Sădirii Arborilor.

Plantarea puieţilor de către elevii de la cele cinci şcoli din judeţ se înscrie într-un proiect denumit " Ecospiriduşii" care se derulează în Giurgiu de doi ani. Vineri, cei 100 de elevi au plantat 300 de puieţi de stejar roşu, arţar tătărăsc şi stejar, pe o suprafaţă de 30 de ari.

"Scopul nostru este de ajuta planeta să respire mai uşor, plantând copaci. Este un pas mic, dar corect, înainte. Proiectul Ecospiriduşii este iniţiat de şcoala nr.8 din municipiu, în parteneriat cu şcoala nr.3, o grădiniţă, două unităţi de învăţământ din comunele Oinacu şi Gogoşari, Casa Corpului Didactic, Direcţia Silvică şi cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu", a spus iniţiatorul proiectului, învăţător Gianina Arizan.

Aceasta a precizat că, anul acesta, în proiectul EcoSpiriduşii au fost cooptaţi şi elevi din Chişinău şi Ruse, care se vor întâlnii cu copiii din Giurgiu în luna mai, la un simpozion internaţional.

"În cadrul proiectului Ecospiriduşii, în fiecare lună avem diverse acţiuni, de exemplu, luna aceasta vom desfăşura şi o acţiune de ecologizare în pădurea Comana, ocazie cu care elevii vor amenaja şi căsuţe pentru păsări, în care vom pune hrană oferită de Direcţia Silvică", a anunţat Arizan.

Pe de altă parte, tot în pădurea Bălănoaia, de la ieşire din Giurgiu spre Ghimpaţi, aproximativ 50 de elevi de clasa a II-a de la şcoala generală nr.4 din Giurgiu, au desfăşurat vineri, o acţiune de ecologizare.

Potrivit dascălului Stelica Ghelmez, acţiunea s-a dorit a fi o lecţie pentru adulţi. "Copiii s-au pregătit cu saci, cu mânuşi şi pancarte şi sper ca prin activitatea aceasta să dăm un imbold oamenilor maturi să păstreze şi să ocrotească natura", a afirmat Ghelmez.

Ambele acţiuni ale elevilor giurgiuveni au fost sprijinite de APM Giurgiu, care a pus la dispoziţie pliante informative despre derularea programului din cadrul Lunii Sădirii Arborilor.