MENIU

Elevii din Braşov refuză să se vaccineze împotriva gripei noi

Elevii refuză vaccinarea
Elevii din Braşov refuză să se vaccineze împotriva gripei noi

Sute de doze de vaccin împotriva virusului gripei noi nu pot fi folosite, după ce autorităţile au distribuit astfel de fiole în liceele din judeţul Braşov. Fiecare liceu a primit câte 100 de fiole, fără ca autorităţile să estimeze în prealabil numărul de beneficiari. Acum, medicii rămân cu dozele în frigider, pentru că mulţi elevi nu vor să se vaccineze.

Teoretic, toţi elevii cu vârste peste 16 ani se pot vaccina împotriva viruslui gripei noi. Acţiunea de vaccinare a început din această săptămână. La Grupul Şcolar Astra din Braşov spre exemplu, din 626 de elevi s-au vaccinat până acum numai 16 persoane.

Asistentul medical şcolar îşi explică acest lucru prin faptul că elevii se iau după alţii şi că există un spirit de turmă. Explicaţia liceenilor este că se tem de efectele secundare.

Calculul autorităţilor n-a fost deloc complicat. Au trimis câte 100 de doze de vaccin la fiecare liceu, pentru orice eventualitate. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că nu au situaţii cu câţi elevi vor vaccinul, ci doar cu câţi elevi sunt înscrişi în unităţile şcolare.

Liceenii minori trebuie să aducă la dirigintele fiecărei clase acordul scris al părinţilor, pentru vaccinare. Cei cu vârste peste 18 ani trebuie să îşi exprime singuri, tot în scris, această opţiune.

 

 

 

Mai multe articole despre:
elevi Braşov vaccin fiole gripă nouă