MENIU

Elevi din cinci licee bucureştene, premiaţi în cadrul proiectului educaţional "5 Licee 5 Muzee"

Foto: campfire.ro

Zeci de elevi din cinci licee bucureştene au fost premiaţi, marţi, la finalul proiectului educaţional "5 Licee 5 Muzee", după ce au participat la un concurs de cultură generală pe tema vizitelor în muzee.

"5 Licee 5 Muzee" este un program educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care s-a dorit încurajarea participării tinerilor la manifestări culturale. Concret, programul a constat în iniţierea unei serii de vizite la cinci muzee din Bucureşti şi organizarea unui concurs între elevii din cinci licee din Capitală.

Cei 250 de tineri care au vizitat gratuit cinci muzee au putut participa la un concurs online de cultură generală. Marţi, la finalul proiectului, au fost premiate grupele de elevi care şi-au testat cunoştinţele acumulate în urma vizitelor la muzee.

La ediţia de anul acesta a proiectului "5 Licee 5 Muzee" au participat elevii din liceele "Ştefan Odobleja" şi "Constantin C Kiriţescu" şi din Colegiile Naţionale "Spiru Haret", "I.L. Caragiale" şi "Gheorghe Şincai". Muzeele care s-au implicat în proiect sunt Muzeul Naţional de Artă, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" şi Muzeul Naţional Militar "Regele Ferdinand I".

"5 Licee 5 Muzee" s-a aflat, anul acesta, la ediţia a doua.

Mai multe articole despre:
elevi liceu muzeu cultura generală