MENIU

Elena Udrea va fi chemată din nou la audieri pe 1 septembrie

Foto: NewsIn
Comisia va fi condusă temporar de Nicolae Bănicioiu

Membrii Comisiei de anchetă în cazul MT au decis s-o invite pe Elena Udrea, pe 1 septembrie, la audieri şi să-l sesizeze şi pe premierul Emil Boc în acest sens, după ce ministrul Udrea a părăsit lucrările Comisiei fără să răspundă la întrebările deputaţilor.

"Doamna Udrea astăzi nu a fost la audieri. A refuzat să răspundă la întrebări. Cred că ne va trimite documentele" a spus Bănicioiu. Deputatul social-democrat este de părere că premierul Emil Boc trebuie să aibă o reacţie în acest caz şi "nu o va lăsa să îşi bată joc de legile ţării".

De asemenea, la audieri vor mai fi invitaţi săptămâna viitoare reprezentanţii Ministerului care au fost citaţi şi nu s-au prezentat până acum în faţa Comisiei, membrii forului afirmând că le vor atrage atenţia asupra consecinţelor nerespectării obligaţiilor legale de a da curs invitaţiei.

Totodată, vor mai fi invitaţi reprezentanţii firmelor BRD, Eventures, Media Investment, Clir Media şi DBV Media House.

Pentru Eurosport şi CNN, membrii Comisiei au decis să trimită câte o scrisoare cu privire la licitaţia organizată pentru contractele de publicitate şi, în funcţie de răspunsul lor, să ia decizia dacă îi vor invita sau nu pe reprezentanţii celor două televiziuni.

Deputatul PNL, Ludovic Orban, preşedinte al Comisiei de anchetă Udrea, şi-a anunţat colegii că nu va putea participa la şedinţele programate săptămâna viitoare şi l-a numit pe social-democratul Nicolae Bănicioiu înlocuitor în funcţia de preşedinte, iar pe Diana Tuşa ca membru în Comisie. 

Ministrul Turismului Elena Udrea le-a spus membrilor Comisiei de anchetă, care apar în înregistrarea publicată în presă, că aşteaptă să îşi dea demisiile şi a părăsit sala de şedinţă unde a fost invitată la audieri, precizând că va reveni atunci când persoanele în cauză vor fi înlocuite.

"Din respect faţă de această instituţie a Parlamentului m-am prezentat astăzi în faţa dumneavoastră. Respect Constituţia, respect Parlamentul şi toate acţiunile mele ca persoană publică din tot mandatul meu de ministru şi înainte de acest mandat au fost în conformitate cu legile ţării(...)Accept controlul unei comisii asupra Ministerului Turismului, nu accept în schimb ca din această comisie parlamentară să facă parte cei care s-au decredibilizat prin înregistrările care au arătat o discuţie, nu numai dovada unui comportament abuziv, ci şi ilegal, discuţii care au apărut în mass-media ca urmare a unei înregistrări neoficiale. Cred că în acest context, domnul preşedinte şi stimaţi membri ai comisiei, domnule Orban, doamna Adriana Săftoiu, domnul Chiriţă, domnul Ţaga, domna Aurelia Vasile, cred că ar trebui să vă daţi demisia din acestă Comisie şi aştept şi un gest de onoare să vă daţi demisia din Parlamentul României", a susţinut Elena Udrea în faţa Comisiei.

Elena Udrea a stat la Comisia de anchetă aproximativ 20 de minute. Înainte de a ajunge la Parlement, Udrea a depus la Parchet o plângere penală împotriva a cinci membri din actuala comisie.