MENIU

Elena Udrea ia în calcul construirea unei noi staţiuni "de tipul Vama Veche"

Foto: wordpress.com

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi că ar putea fi construită o nouă staţiune de tipul Vama Veche, în cazul în care construcţiile din staţiunea amintită nu vor înceta.

Ea a spus că staţiunea Vama Veche de pe Litoralul românesc este un obiectiv turistic aproape compromis, din cauza "construirii de amplasamente fără cap".

"Dacă aceste construcţii nu vor înceta, vom căuta o nouă locaţie pentru ridicarea de la zero a unei staţiuni de tipul Vama Veche", a spus Elena Udrea.

Prezentă zilele acestea la Târgul de Turism de la Madrid (Spania), Elena Udrea a precizat că ministerul de resort va lua o serie de măsuri pentru dezvoltarea turismului pe litoralul românesc. Printre acestea, se numără atragerea cazinourilor pe malul Mării Negre.

"Vom vorbi cu autorităţile abilitate pentru a crea facilităţi operatorilor de jocuri de noroc, care să-i determine să vină să-şi deschisă locaţii pe litoral", a explicat Udrea.

De asemenea, ministrul intenţionează să elaboreze un proiect pentru tineri.

Totodată, Elena Udrea a menţionat că intenţionează să poarte discuţii cu autorităţile locale şi din judeţele Tulcea şi Constanţa, pentru deschiderea unor trasee de facilitare a accesului între Delta Dunării şi Litoral.

Tot marţi, ministrul Turismului a declarat că poartă discuţii cu operatorul aerian TAROM pentru introducerea unor curse charter dinspre mai multe ţări precum Germania şi Israel către România.

"Am discutat zilele acestea cu directorul IPS (n.r. tour-operator internaţional) şi s-a arătat indignat de faptul că turiştii din mai multe părţi ale lumii nu beneficiază de chartere către România", a precizat Elena Udrea.

Conform ministrului Turismului, compania TAROM s-a arătat dispusă să poarte discuţii cu tour-operatorii pentru deschiderea unor rute de tip charter. Contribuţia ministerului la acest proiect va consta, potrivit Elenei Udrea, într-un parteneriat de promovare în acest sens. 

De asemenea, ministrul a spus că tot prin introducerea unor curse charter doreşte să faciliteze transportul din diferite colţuri ale ţării către litoral.

Elena Udrea a menţionat că Ministerul Turismului vrea să promoveze împreună cu TAROM şi operatorii de profil Festivalul George Enescu.