MENIU

Elena Udrea: Bucureştiul va fi capitala mondială a turismului, în 2010

Foto: RTV

Mai mulţi turişti străini cu aparate de fotografiat la gât, o mai bună promovare a Micului Paris şi mai mulţi bani care să vină din turismul urban, la asta visează ministrul Turismului, Elena Udrea.

În primele cinci luni ale anului, numărul de turişti, dar şi gradul de ocupare turistică în Capitală au scăzut cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din acest motiv, Ministerul Turismului şi Primăria Generală a Capitalei au încheiat un parteneriat prin care să se revigoreze turismul în Micul Paris. "Mi-ar plăcea să văd turişti cu aparatele de fotografiat la gât în Bucureşti, fotografiind obiectivele turistice. Să-i văd vorbind în limbile lor", a spus Elena Udrea.

Ca să-i atragă pe turişti, Elena Udrea le-ar permite acestora să se plimbe pe gazonul din curtea Palatului Parlamentului sau noaptea prin muzee. "Proiectul care se numeşte "Turist în Bucureşti" şi care face parte din proiectul "Turist în România", se va desfăşura în colaborare cu autorităţile locale şi cu parteneri din mediul privat", a precizat Elena Udrea.

Intenţiile ministrului Turismului nu se opresc aici. În 2010, Bucureştiul va fi capitala mondială a turismului, a completat aceasta. "Suntem co-organizatori în proiectul Drumul Mătăsii prin care am reuşit să introducem România în acest circuit în locul Bulgariei. Proiectul se va derula anul viitor si va transforma Bucureştiul în capitala turismului în 2010", a conchis Elena Udrea. Pentru iniţiativele ce privesc capitala mondială a turismului, Ministerul Turismului nu va aloca bani decât pentru promovare, restul va fi plătit de sponsori.