MENIU

Elena Turcu este şi judecător şi avocat, deşi cele două funcţii sunt incompatibile

Elena Turcu a fost sancţionată de poliţişti pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Foto: Realitatea.net

Situaţia judecătoarei Elena Turcu tulbură apele în Baroul de Avocaţi Dâmboviţa. Joi, unul dintre consilierii baroului declara foarte hotărât că judecătoarea care s-a întors la muncă este în acelaşi timp şi avocat cu drepturi depline, fiind astfel în incompatibilitate. Vineri, decanul vine cu acte să demontreze că Elena Turcu a renunţat la calitatea de apărător în urmă cu două săptămâni.

După ce preşedintele Traian Basescu i-a respins cererea de pensionare pe motiv că dosarul nu era complet, Elena Turcu, devenită între timp şi avocat, a considerat că trebuie să se întoarcă şi în sala de judecată.

Cererea ei de pensionare nu este încă soluţionată, acum se află pe masa CSM, aşa că, joi Elena Turcu a crezut de cuviinţă să se întoarcă la serviciu. Asta în ciuda faptului că statutul magistraţilor stipuleaţă că cele două funcţii sunt incompatibile.

Cererea de revenire în avocatură i-a fost aprobată de decanul Baroului Dâmboviţa la data de 5 ianuarie 2009, fără ca Elena Turcu să fi avut avizul de pensionare din partea şefului statului, aşa cum prevede legea.

Tribunalul Dâmboviţa confirmă oficial că Elena Turcu are în continuare funcţia de şef al Secţiei Penale. În acelaşi timp, vineri printr-un comunicat de presă, instituţia a anunţat că judecătoarea Turcu nu a încălcat legea pentru că nu s-a folosit nici o secundă de calitatea de avocat. 

Elena Turcu este membră a Baroului Dâmboviţa din 2005. Şi-a întrerupt activitatea, pentru că între timp a devenit judecător. Acum, este din nou avocat, prin decizia semnată de şeful Baroului, Augustin Răducanu. Acesta nu a fost de găsit, pentru a da explicaţii. Nici judecătoarea Elena Turcu nu a putut fi contactată.

Mai multe articole despre:
avocat CSM judecătoare Elena Turcu