MENIU

Economia Statelor Unite este în curs de stabilizare, estimează FMI

Foto: bloombiz.ro

Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează să economia Statelor Unite este în curs de stabilizare şi a anunţat că sprijină planurile Guvernului american care vizează reforme de reglementare a sectorului financiar, potrivit raportului anual al Fondului.

Prin acest ultim document instuţia internaţională a schimbat previziunile privind evoluţia produsului intern brut (PIB) american. Astfel, FMI se aşteaptă la o scădere cu 2,6% a PIB-ului în 2009, faţă de 2,5%, potrivit estimărilor din aprilie. În iunie, Fondul anunţase că economia americană se va comprima cu 2,8%.

"Revenirea creşterii şi o intervenţie masivă asupra pieţelor financiare, condiţiile economice au început să se stabilizeze. Totuşi, activitatea se menţine la un nivel scăzut, în timp ce climatul economic rămâne sub presiune", arată raportul FMI.

Conform datelor guvernamentale, economia americană s-a contractat cu un ritm ce s-a plasat sub aşteptările analiştilor în al doilea trimestru din 2009, perioadă marcată de temperarea scăderii investiţiilor în afaceri şi în sectorul rezidenţial.

PIB-ul a scăzut cu o rată anuală de 1%, a precizat Departamentul american al comerţului, după ce în primul trimestru din 2009 scăderea s-a cifrat la 6,4%, cea mai accentuată scădere din primul trimestru al anului 1982.
Mai multe articole despre:
economie SUA PIB fondul monetar international