MENIU

Ecaterina Andronescu nu este de acord ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei

Foto: NewsIn
Andronescu: Legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice

Ecaterina Andronescu a declarat, înainte de începerea negocierilor cu sindicatele din învăţământ, că nu este de acord ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei. Ecaterina Andronescu a discutat cu membrii federaţiilor sindicale despre propunerile de reformare a sistemului de educaţie.

"Am considerat că sistemul acesta trebuie privit ca un tot unitar şi de aceea, am propus să strângem tot ce înseamnă documente normative despre edcuaţie într-un Cod al Educaţiei (...) Trebuie să vorbim despre o lege care să cuprindă cele mai valoroase idei", a declarat Ecaterina Andronescu.

"Legile Educaţiei trebuie supuse dezbaterii publice. Cred că este bine să fie o dezbatere în Parlament. Parlamentul este o instuţie care are menirea să facă legi, iar dezbaterea parlamentară poate să aducă îmbunătăţiri. Obiectivul meu este să avem un pachet de legi care să mulţumească pe toată lumea şi care să modernizeze", a mai spus ministrul.

"Din bugetul Educaţiei ministrul nu taie, este aprobat prin lege. Dar prin voinţa ministrului s-au diminuat anumite cheltuieli. Am drămuit cu grijă fiecare leu din bugetul Educaţiei", a precizat Andronescu înainte de negocieri.

Ministerul Educaţiei s-a întâlnit şi pe 28 iulie cu reprezentaţii sindicatelor pentru a discuta despre noile legi din învăţământ, însă sindicaliştii  au declarat că ministerul de resort nu le-a prezentat, încă, nicio schiţă de lucru pentru elaborarea noilor legi ale învăţământului.