MENIU

Ecaterina Andronescu: Materia studiată de elevi trebuie redusă, "esenţializată"

Foto: NewsIn

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii 3x3, că obiectivul major în acest moment este reforma curriculară, care nu mai trebuie făcută pe bucăţi, ca până acum.

Documentele care vin de la Comisia Europeană arată că materia studiată de elevi trebuie îndreptată spre formarea competenţelor, a explicat Andronescu. Ea consideră că reforma curriculară trebuie să prevadă o reducere a conţinutului materiei, o "esenţializare". "Trebuie să regândim conţinutul pentru a face şcoala mai atractivă", a adăugat ministrul Educaţiei.

În ceea ce priveşte meditaţiile, Ecaterina Andronescu a precizat că există cel puţin două soluţii pentru a elimina nevoia de a apela la profesori în afara cursurilor. În primul rând, evaluarea poate fi regândită şi transformată într-una continuă şi nu periodică, cum este în acest moment. În al doilea rând, o soluţie este dezvoltarea programului "after-school", prin care profesorii ar fi plătiţi la şcoală, nu acasă, iar elevii ar beneficia de ajutorul necesar, a explicat Andronescu.