MENIU

eBay a vândut 70% din Skype, pentru 2 miliarde dolari

<descriere>

Tranzacţia ar putea avea probleme deoarece fondatorii Skype au dat în judecată compania Skype, eBay şi grupul de investitori care urmează să cumpere operatorul de telefonie pe internet, pentru încălcarea drepturilor de autor.

Grupul american eBay a anunţat vineri că a încheiat vânzarea a 70% din acţiunile Skype, pentru 2 miliarde dolari, unui grup de investitori ce îi include pe cei doi fondatori ai sistemului de telefonie prin internet, relatează AFP.

eBay, care va păstra o participaţie de 30% în cadrul grupului, va primi 1,9 miliarde dolari în numerar şi, ulterior, alte 125 milioane dolari, potrivit unui comunicat al grupului. Tranzacţia evaluează grupul Skype la aproximativ 2,8 miliarde dolari.

În urma vânzării, 56% din capitalul Skype va fi deţinut de un grup de investitori, printre care se numără fondurile Silver Lake Partners şi Andreesen Horowitz, precum şi Biroul de Investiţii al Regimului de Pensii din Canada (CPPIB). Restul de 14% va reveni celor doi fondatori ai Skype, Janus Friis şi Niklas Zennstrom, prin intermediul societăţii Joltid.

eBay a anunţat la începutul lunii septembrie că va vinde 65% din Skype, companie preluată în urmă cu patru ani de la cei doi fondatori, pentru 3,1 miliarde dolari.

Fondatorii Skype au dat însă  în judecată compania Skype, eBay şi grupul de investitori care urmează să cumpere operatorul de telefonie pe internet, pentru încălcarea drepturilor de autor, situaţie care ar putea perturba tranzacţia de 1,9 miliarde de dolari.

Aceştia cer suspendarea permanentă a autorizaţiei de funcţionare a companiei, precum şi daune financiare de 75 milioane de dolari pe zi.

Mai multe articole despre:
eBay proces acţiuni Skype daune