MENIU

Earth, primul documentar despre natură de la Disney - VIDEO

Foto: DisneyNature
Povestea înduioşătoare a trei familii de animale, aflate în lupta pentru supravieţuire

Earth, primul documentar despre natură de la Disney, dintr-o serie mai lungă, prezintă povestea remarcabilă a trei familii de animale, aflate într-o călătorie minunată în jurul planetei.

Documentarul, filmat de DisneyNature împreună cu cei de la BBC, ne duce într-un tur al casei noastre, Pământul, aşa cum nu am mai văzut-o niciodată.

Folosind soarele drept ghid, realizatorii ne duc într-o călătorie în jurul planetei. Pe parcurs, întâlnim trei mame care se străduiesc să îşi crească puii: în Arctica, un urs polar cu doi nou-născuţi, sunt treziţi de prima rază a soarelui de primăvară. Vor găsi ei oare hrană, înainte ca gheţurile pe care trăiesc să se topească?

Documentarul ne duce apoi la mare distanţă, în căldura deşertului Kalahari, unde o mamă elefant şi puiul său găsesc apă după o căutare îndelungată, plină de pericole, prin deşert. Dar ei trebuie să împartă apa cu o familie de lei.

La finalul filmului, vom urmări o mamă balenă cu cocoaşă. Ea trebuie să îşi protejeze puiul pe parcursul unei migraţii de 4.000 de mile de la ecuator în Antarctica.

Iar viaţa continuă. "O poveste jucată de miliarde de ori pe zi. 365 de zile pe an, când Pământul se mişcă prin anotimpuri, fiecare creatură se apleacă în faţa puterii soarelui. Niciun film nu a mai capturat viaţa întregii planete, povestind atât de înduioşător. Până acum...", au declarat cei de la Disney.

Documentarul va fi lansat pe 22 aprilie.

Din aceeaşi serie, vor mai apărea şi documentarele: "The Crimsonwing: mistery of the flamingos", "Oceans", "Naked Beauty: a love story that feeds the earth", "Orangutans: one minute to midnight", "Big Cats"şi "Chimpanzee".