MENIU

După Horaţiu Mălăele, Dan Puric va fi, şi el, Sinucigaşul

Foto: www.1235.ro

La 20 de ani după ce Horaţiu Mălăele făcea săli pline la "Nottara" în piesa "Sinucigaşul", textul dramaturgului rus Nikolai Erdman a fost pus în scenă şi la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), cu Dan Puric protagonist, şi va fi prezentat publicului începând cu data de 16 mai.

Spectacolul de la TNB este regizat de Felix Alexa, care semnează şi ilustraţia muzicală, iar pe scenă vor urca, alături de Puric, printre alţii, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi, Lamia Beligan, Silviu Biriş şi Maria Buză.

Potrivit reprezentanţilor teatrului, primele reprezentanţii cu "Sinucigaşul" sunt programate pe 16, 17 şi 23 mai, iar premiera oficială, pe 24 mai.

Nikolai Erdman s-a numărat printre intelectualii ruşi deportaţi în Siberia, care a devenit cunoscut în toată lumea, după moarte, datorită piesei "Sinucigaşul" - o satiră dulce-amară despre condiţia omului de rând în Rusia lui Stalin.

În 1990, piesa lui "Erdman" a fost pusă în scenă pentru prima oară în România, la Teatrul Nottara, în regia lui Cornel Mihalache. Rolul principal era jucat, atunci, de Horaţiu Mălăele, care îi avea ca parteneri pe Teodora Mareş, Valentin Teodosiu şi Stelian Nistor.
Mai multe articole despre:
TNB Dan Puric