MENIU

Dubla lui Răduţă învinge Unirea

Foto: NewsIn

Rapid a câştigat cu 2-0 în faţa nou promovatei Unirea Alba Iulia şi a reuşit primul succes în faţa ardelenilor pe teren propriu, după ce celelalte două întâlniri din Giuleşti s-au încheiat cu acelaşi scor 2-2. Învingătorul ardelenilor a fost Răduţă, care a reuşit o dublă, în minutele 19 şi 49.

Portarul şi linia de atac au fost problemele lui Hizo în acest debut de campionat. Dacă în poartă l-a preferat de data aceasta pe Straton, după ce în ultimele două etape apărase Marinescu, în avanposturi Hizo l-a trimis pe tânărul Răduţă, iar atacantul a făcut un meci mare.

Încă din debutul partidei, Răduţă a ameninţat poarta ex-stelistului Cernea, cu lovituri de cap după centrări din benzi. Dacă în minutul 10, a ratat de puţin ţinta, nouă minute mai târziu, atacantul rapidist a punctat la colţul scurt, după o centrare perfectă a lui Bozovic. Răduţă mai prinde un "cap" bun (32), după ce-l pierde din nou pe Bumbac, apoi M. Constantin zguduie transversala lui Cernea, cu o "torpilă" de la 40 de metri.  

Meciul se decide imediat după începutul reprizei secunde, când acelaşi Răduţă este lansat excelent şi punctează cu o execuţie de efect, după ce-l lobează din 8 metri pe goolkeeper-ul Unirii.

Cesinha are şi el ocazia de a-şi trece numele pe tabela de marcaj, dar Cernea e la post, apoi acelaşi Răduţă (82') e la un pas de hatt-trick, însă se opune ex-stelistul, la un cap al vârfului rapidist, din 4 metri. Faza continuă, însă şutul lui Buga, din apropiere, îl loveşte pe Poverlovici. 

2-0 pentru Rapid, fluier final, al doilea succes pe teren propriu al elevilor lui Hizo, după victoria la scor, 4-1, din runda inaugurală, în faţa lui Poli Iaşi.

Caseta tehnică:

RAPID - UNIREA ALBA IULIA 2-0 (Răduţă 20, 49)

Rapid: Straton - C. Păun (Helder 73), M. Constantin, R. Fernandes, Bozovic - C. Lazăr (Ioniţă 82), Matic - Herea (Buga 46), Spadacio, Cesinha - Răduţă. Antrenor: Viorel Hizo.

Unirea: Cernea - S. Rădoi, Poverlovic, Bumbac, Bucurică - Dâlbea - I. Bălan, Selagea (Veljovic 53), Fl. Dan, C. Cristea (Sg. Costea 83) - Verdeş (Gh. Grozav 75). Antrenor: Adrian Falub.

Cartonaşe galbene: Veljovic 54, Poverlovic 67, Fl. Dan 89

Arbitri: Ciprian Danşa - Nicolae Megheşan, Stelian Slabu

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 4.000

Click aici pentru comentariul live al partidei

Mai multe articole despre:
Rapid Unirea Alba Iulia