MENIU

DSP Braşov susţine că multe şcoli ar fi putut obţine aviz sanitar dacă cereau sprijinul direcţiei

Foto: RTV

Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov (DSP), Cătălin Şeitan, a acuzat luni autorităţile locale şi conducerile unităţilor de învăţământ din judeţul Braşov de lipsă de interes pentru obţinerea avizelor de funcţionare a şcolilor.

Şeitan a afirmat că 200 de corpuri de clădire în care funcţionează unităţi de învăţământ nu au avize sanitare şi că multe dintre acestea ar fi fost autorizate dacă cereau sprijinul DSP. 

"Din păcate, rolul DSP în autorizarea şcolilor a fost minimizat sau ignorat total, deşi noi am dat dovadă de multă flexibilitate şi am fi putut ajuta unităţile de învăţământ să îşi configureze spaţiile în care au făcut investiţii în această vară", a declarat Şeitan.

Acesta a precizat că, din cele 200 de clădiri, în cazul a 117, directorii instituţiilor de învăţământ au putut dovedi cu acte că vor respecta normele legale în vigoare, pentru aceasta semnând declaraţii pe propria răspundere, iar în cazul a 83 de unităţi de învăţământ se poate spune că elevii au intrat în spaţii nesigure din punct de vedere sanitar.

Mai mult, directorul DSP a declarat, într-o conferinţă de presă organizată de către Instituţia Prefectului, că 66 dintre clădirile care nu au aviz sanitar sunt noi sau au suferit reparaţii capitale în această vară, proiectele neavînd şi avizul DSP pentru simplul fapt că nimeni nu l-a solicitat.

"Aici este vorba despre lipsa comunicării între noi, autorităţile locale şi şcoli. Se întâmplă ca aceste şcoli noi să nu aibă avizul nostru pentru că, de exemplu, cineva din primărie nu s-a deranjat să ne ceară sprijinul, aşa cum ar fi trebuit. Noi ne ocupăm de verificarea factorilor de risc, rolul nostru este unul suportativ, din păcate însă nu ne-au cerut suportul aşa că nu putem interveni din proprie iniţiativă", a spus Şeitan.

Şeitan spune că din cele 200 de clădiri care nu au aviz de funcţionare, doar în cazul a 20 problemele care trebuiesc rezolvate sunt destul de grave şi cer timp, în rest putându-se rezolva repede micile probleme existente.

Mai multe articole despre:
şcoli Braşov învăţământ aviz sanitar DSP