MENIU

DSP Argeş a blocat de la vânzare soluţia nazală Nazomer din lotul 3033

Foto: bio-sanatate.ro

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a transmis, miercuri, note de informare către farmaciile din judeţ privind blocarea de la comercializare a soluţiei nazale Nazomer din lotul 3033, până când vor fi gaza analizele de laborator, după ce un copil a suferit arsuri în urma administrării acestui produs.

Directorul coordonator al DSP Argeş, Anca Alexandrescu, a precizat că prin sistemul rapid de alertare a fost identificat produsul respectiv în şase farmacii din judeţul Argeş, cinci din Piteşti şi una din Mioveni şi au decis blocarea produsului provenit din lotul 3033.

"Tot lotul este blocat până când cei de la Agenţia Naţională a Medicamentului vor face analize complete ale substanţelor care alcătuiesc produsul. Abia după ce rezultatele vor fi gata, cei de la Agenţia Naţională a Medicamentului pot să spună să scoatem de la comercializare produsul sau să îl repunem în vînzare", a declarat dr. Anca Alexandrescu.

Potrivit autorităţilor sanitare, în judeţul Argeş au fost distribuite, în ultima lună, 72 de flacoane de soluţie nazală Nazomer din lotul 3033, dintre care 30 au fost deja retrase de pe piaţă de către firma producătoare. Între timp au fost vândute şase flacoane, iar restul de 36 sunt blocate în depozite până la aflarea rezultatelor de laborator.
Mai multe articole despre:
Argeş analize farmacii medicament soluţie laborator DSP