MENIU

Drumurile din România arată ca după bombardament

Pe drumurile din România sunt mai multe gropi decât maşini
Foto: ill.ro

Ca după bombardament! Aşa arată drumurile din ţară. Fie că sunt drumuri naţionale, judeţene sau comunale aproape jumătate au depăşit deja durata de serviciu, iar pe ele sunt mai multe gropi decât maşini.

Conform Institutului Naţional de Statistică, România are peste 81.600 de kilometri de drumuri publice. Dintre care puţin peste 20% drumuri naţionale.

Mai puţin de o treime din drumurile naţionale sunt modernizate.
Unele nu au fost reparate niciodată, de când au fost construite, în urmă cu zeci de ani.  Cele mai mari probleme se înregistrează pe DN 68 A Lugoj-Făget-Marginea pana la limita cu judeţul Hunedoara, unde nu au mai fost făcute reparaţii de mai bine de 45 de ani.

Nici la transportul feroviar nu stăm mai bine. Din totalul de 10.785 kilometri de cale ferată, puţin peste 35% este electrificată.

România avea la finalul anului trecut daţi în circulaţie doar 281 de kilometri de autostradă şi 6.073 kilometri de drumuri europene, potrivit datelor INS. La sfârşitul lui decembrie 2008, România avea neasfaltată o suprafaţă de 17 kilometri de drum naţional, peste 2.400 de drumuri judeţene şi aproape 9.200 de drumuri comunale.

 

Mai multe articole despre:
România reparaţii drumuri asfaltare gropi