MENIU

Dragoş Stanca: Echipa lui Băsescu mizează pe o "extravaganţă" online - VEZI VIDEO

foto: dstanca.ro
Stanca: Clipul ,,Mărimea contează" promovează referendumul propus de Traian Băsescu
Parodia clipului Noi Vrem Respect

Campania electorală este în toi şi pe internet, unde au început atacuri mai puţin convenţionale. Ostilităţile au pornit din zona PD-L, susţine Dragoş Stanca, specialist în comunicare new media şi director F5 Realitatea Caţavencu.

"Staff-ul lui Crin se chinuie să fie civilizat, Geoană încă nu mişcă nimic serios pe net, iar Oprescu e încă timid", afirmă Stanca.

"În schimb, băieţii angajaţi de PD-L sunt puşi pe "golăneală" online. Au parodiat la marea derită proiectul lui Crin Antonescu, Spune şi Tu, cu site-ul Spune şi Tu Da, au lansat deja un clip cu tentă sexuală şi, mai nou, au mai scos unul, cu trimitere directă la campania Realitatea, Noi vrem respect", mai spune directorul F5 Realitatea Caţavencu. Citeşte mai mult pe blogul lui Dragoş Stanca

"Campaniile virale neasumate sunt o tehnică practicată în toată lumea. Sunt tehnici care se pot contesta din punct de vedere moral, dar se folosesc. Primul clip este o parodie a clipului Paraziţii care are mai mult de 300.000 de vizualizări pe diverse canale de video-sharing. Al doilea videoclip este făcut tot folosind fundalul sonor al campaniei "Noi Vrem Respect" a Realitatea TV. Chiar dacă astfel de tehnici se practică, mă surprinde că sunt foarte la vedere. Este clar că e o campanie asumată, chiar dacă indirect, lucru care nu se practică în alte zone. Canalul respectivului utilizator de pe Youtube este făcut în aceleaşi culori ca şi canalul PD-L. În toate clipurile postate de userul Googulanul sunt mesaje pro Băsescu şi contra ceilalţi candidaţi. Zona PD-L pare că excelează la acest capitol. Şi pe canalul PD-L şi pe cel al acestui user sunt folosite imagini de la Realitatea TV. Atunci când există mesaje care convin, Realitatea TV este o bună sursă, dar ca mesaj general nu înţeleg de ce există o tentativă de decredibilizare.  Este o alegere care aparţine staff-ului de campanie a PD-L. Toate partidele angajate în cursă, în special PNL şi PD-L, şi-au angajat agenţii de interactive care activează on line", a afirmat Stanca, la Realitatea TV.  

Citeşte şi analiza lui Dragoş Stanca de pe Voxpublica: Googulanii lui Basescu ies la atac pe Internet. 

 

./flvplayer.swf?autostart=true&showdigits=true&bufferlength=10&file=http://multimedia.realitatea.net/media/video/200910/video_125663904246560100_3.flv