MENIU

Dragnea: PSD nu participă la castingul organizat de Croitoru pentru MAI

Foto: NewsIn

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în răspuns la afirmaţia lui Emil Boc potrivit căreia, dacă PSD îl refuză pe Croitoru şi nu oferă trei propuneri pentru MAI, "are o problemă", că social-democraţii nu participă la "castingul" organizat de premierul desemnat.

"PSD are multe probleme şi una dintre ele este o problemă a României, anume acest Guvern demis. Lucian Croitoru nu este un  tehnocrat independent, este tehnocratul PDL-ului şi al preşedintelui Traian Băsescu. În ceea ce priveşte solicitarea către PSD de a face trei nominalizări, PSD-ul nu participă la castingul organizat de Lucian Croitoru pentru MAI şi consideră oricum această propunere o diversiune destul de ieftină", a afirmat Dragnea.

Propunerea premierului desemnat, Lucian Croitoru, ca PSD să înainteze numele a trei persoane dintre care să fie ales viitorul ministru al Administraţiei şi Internelor, a fost una corectă, iar dacă PSD refuză înseamnă că are o problemă, consideră premierul în exerciţiu, Emil Boc.

"Eu cred că oferta domnului Croitoru a fost una corectă. El, ca şi candidat independent, s-a uitat la (...) acuzaţiile formulate de partidele politice şi una dintre acuzaţiile PSD era legată de Ministerul Internelor. Şi a spus: . (...) A refuza înseamna ca tu ai o problemă!", a declarat Boc la B1 Tv.
Premierul în exerciţiu a mai spus că nu are "niciun fel de problemă" dacă un ministru al Internelor desemnat de PSD organizează alegerile prezidenţiale din acest an.

Boc a mai spus că PD-L a propus deja câteva persoane care ar urma să ocupe funcţii într-un viitor Cabinet Croitoru, dar nu a vrut să facă publice nici numele şi nici portofoliile.

El a precizat că Lucian Croitoru trebuie să prezinte lista cu membrii Cabinetului şi programul de guvernare până luni, după care urmează audierea miniştrilor, iar cei care trec de audieri sunt validaţi în şedinţă comună de cele două Camere ale Parlamentului.

Premierul interimar,  Emil Boc, a declarat că PD-L îl va susţine pe Croitoru inclusiv cu resurse umane.