MENIU

Două trenuri de marfă s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă

Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe magistrala feroviară 800, Bucureşti-Constanţa.
Gh. Popa: Trenurile de călători vor avea întârzieri între 60 şi 90 de minute
Frăsinoi: Se pare că incindentul a fost provocat de o eroare umană
Circulaţia feroviară este complet blocată între Bucureşti şi Constanţa
Trenurile circulă pe ruta ocolitoare Bucureşti-Urziceni-Feteşti-Constanţa
Circulaţia trenurilor ar putea fi reluată după ora 14.00
Foto: RTV

Accident de tren sâmbătă dimineaţă. Traficul feroviar între Bucureşti – Constanţa a fost complet blocat între Lehliu şi Săruleşti, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4, sâmbătă dimineaţă. O locomotivă şi un vagon au sărit de pe şine. Nu au fost victime.

Un marfar a intrat în ultimul vagon al unui alt tren de marfă oprit. O locomotivă şi un vagon au deraiat. Cele două trenuri transportau rulouri de tablă şi cărbune. 

Primul tren a oprit pentru a repara o defecţiune apărută între vagoanele opt şi nouă. Oprirea a fost anunţată prin staţie, astfel încât semnalele luminoase roşii ar fi trebuit puse în funcţiune. Mecanicul locomotivei care a lovit garnitura oprită spune că ultimul semnal întâlnit arăta culoarea galbenă, ceea ce îl obliga  la reducerea vitezei.

Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a spus că ceaţa a făcut imposibilă observarea acestora de către conducătorul celui de-al doilea tren. De asemenea. Paul Ulieru, comisar Infotrafic, a declarat că ceaţa a favorizat producerea accidentului, mai ales ca ultimul vagon al primului tren era slab semnalizat.

''Până în acest moment se pare că este vorba de o eroare umană'', a declarat Mihai Frăsinoi, director general CFR Marfă.

Circulaţia pe această magistrală a fost oprită, dar trenurile de călători au fost deviate pe o altă rută. De asemenea, CFR Călători a anulat patru trenuri.

''În paralel vor fi pregătite şi mijloace de transport auto, până la remedierea situaţiei. În jurul orei 15.00-16.00 calea ferată va fi redată trenurilor de călători'', a declarat Niculaie Enciu, prefectul judeţului Călăraşi.

Paul Ulieru, comisar Infotrafic, a declarat că ceaţa a favorizat producerea accidentului, mai ales ca ultimul vagon al primului tren era slab semnalizat.

Garniturile de pe ruta Bucureşti-Constanţa au avut întârzieri cuprinse între 60 şi 120 de minute, potrivit ultimelor informaţii. Trenurile au fost deviate pe ruta Bucureşti - Urziceni - Feteşti - Constanţa.

Pe calea ferată din România sunt peste o mie de puncte periculoase care pot provoca oricând tragedii feroviare.

Mai multe articole despre:
accident trenuri vagoane news alert