MENIU

Două garnituri de metrou s-au ciocnit, la ora de vârf, în Washington. Nouă persoane au murit

Foto: cnn.com
Foto: cnn.com
Foto: cnn.com
Foto: cnn.com
Foto: cnn.com
Două metrouri din SUA s-au ciocnit, la oră de trafic maxim.

Două garnituri de metrou s-au ciocnit în capitala Statelor Unite, Washington D.C., luni, la oră de trafic maxim, în jurul orei locale 17.00. Unul dintre trenuri l-a lovit pe celălalt din spate, informaţie confirmată de autorităţi. Nouă persoane au decedat, făcând ca acest accident să fie cel mai grav din istoria metroului din Washington.

Echipele de salvare au finalizat descarcerarea după aproximativ trei ore de la momentul accidentului. Autorităţile au adus câini la locul accidentului pentru a putea identifica alte potenţiale victime în zona cea mai afectată a metrourilor.

Echipele de salvare au făcut o sortare a victimelor, pentru a-i putea ajuta pe cei care au fost grav răniţi. Se pare că numai unul dintre metrouri era plin cu oameni. O asistentă medicală care se afla pe unul dintre vagoane a declarat că unii oameni au fost prinşi între cele două metrouri, chiar în zona de impact.

Un operator de tren şi-a pierdut viaţa. Se pare că un tren aştepta aprobarea pentru a continua călătoria pe una dintre linii, când un al doilea metrou s-a apropiat cu viteză mare din spate şi l-a lovit din plin, operatorul acestuia fiind cel care a murit. 

S-a confirmat că nouă persoane au decedat în total şi 76 de persoane au fost confirmate ca fiind rănite. Dintre răniţi, două persoane s-au aflat în stare critică, la spital. Alte 20 de persoane au fost tratate pentru răni minore. Multe dintre persoane au putut să plece pe piciorele lor de la locul accidentului. Două spitale au fost anunţate să se pregătească pentru primirea unor răniţi.

VEZI AICI primele imagini de la locul accidentului. 

Linia de metrou unde a avut loc accidentul a fost închisă, provocând multe probleme de transport pentru persoanele care se întorceau de la locul de muncă. Multe persoane au fost blocate pe metrourile de pe linie, toate garniturile fiind oprite pe şine din cauza accidentului.

Ofiţeri ai FBI s-au prezentat la locul accidentului pentru a elimina orice suspiciune cu privire la un posibil atac terorist. Nu s-a descoperit niciun fel de dovadă care să lege accidentul de activităţi teroriste. În Boston şi California au existat recent incidente similare, conductorii fiind distraşi de convorbirile la telefonul mobil sau de alte evenimente.