MENIU

Două furtuni tropicale şi un uragan provoacă probleme în Statele Unite

Foto: Realitatea TV

Sute de persoane au fost evacuate, iar echipele de intervenţie sunt în stare de alertă în Haiti, Republica Dominicană, Puerto Rico şi Statele Unite. Două furtuni tropicale şi un uragan s-au format în Atlantic şi se îndreaptă spre Caraibe şi Florida.

Uraganul Bill este aşteptat să mai crească în intensitate în următoarele zile, cu rafale de vânt ce pot ajunge până la 180 de kilometri pe oră. Insulele Bermude vor fi primele afectate, dar meteorologii nu pot estima acum dacă şi Coasta de Est a Statelor Unite este ameninţată.

Furtuna tropicală Ana, prima din acest sezon, şi-a pierdut din intensitate după ce a traversat Insulele Virgine şi Puerto Rico. A provocat inundaţii pe alocuri fără a cauza pagube materiale importante sau pierderi de vieţi omeneşti. Acum retrogradată la depresiune tropicală, Ana ar face pagube în Haiti şi Republica Dominicană. 100 de oameni au fost evacuaţi preventiv din zonele cu risc crescut pentru inundaţii şi alunecări de teren.

Şi furtuna Claudette şi-a pierdut din forţă după ce a atins uscatul în zona plajei Fort Walton din Florida. Cu toate acestea, un tănâr s-a înecat în timp ce făcea surf. Meteorologii estimează că furtuna Claudette îşi va continua traiectoria spre nord-vest prin statele Alabama şi Mississippi.

Mai multe articole despre:
furtuna Statele Unite probleme tropical