MENIU

Două fete de la un centru de plasament din Argeş au susţinut că ar fi fost violate de şeful centrului

Foto: NewsIn

Poliţiştii argeşeni au început o anchetă la un centru de plasament, unde două fete de 14 ani au susţinut că ar fi fost violate de către şeful centrului, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei, a precizat că a sesizat Poliţia în acest caz şi a deschis şi o anchetă administrativă la Centrul de evaluare şi primire în regim de urgenţă Piteşti, iar prima măsură pe care a luat-o a fost să-l mute pe şeful centrului la o instituţie pentru adulţi.

"Într-adevăr, două minore aflate în Centrul de evaluare şi primire în regim de urgenţă Piteşti au dat declaraţii scrise că au fost abuzate sexual chiar de şeful centrului. Am înaintat declaraţiile poliţiei, care este competentă în acest caz. Nouă ni s-a raportat pe data de 15 octombrie seara şi pe data de 16 am luat primele măsuri. Legea prevede ca într-un astfel de caz, când există suspiciuni, persoana în cauză să fie separată imediat de centru. Şeful centrului, Emil Constantinescu a fost mutat la centrul de adulţi din Găvana, pe un post de inspector de specialitate, o funcţie de execuţie. În locul său am numit un nou director, un psiholog", a declarat Adrian Macovei.

Cu o săptămână înainte ca cele două fete să facă plângeri la adresa  şefului centrului în care sunt internate, angajatul DGASPC a intrat în concediu de odihnă.

"Eu nu vreau să fac aprecieri pripite sau pe care nu le pot confirma. Am demarat şi o anchetă administrativă pentru a vedea dacă au fost încălcate standardele după care funcţionează centrul", a precizat Adrian Macovei.

Ancheta administrativă a fost efectuată de o comisie formată din trei persoane, angajaţi ai DGASPC Argeş.

"Pe data de 16 octombrie, a fost depusă o plângere penală la Secţia 5 de Poliţie privind săvârşirea infracţiunii de raport sexual cu un minor. Efectuăm cercetări pentru a stabili probatoriul. În cauză este incriminat un lucrător al Centrul de evaluare şi primire în regim de urgenţă Piteşti", a declarat inspectorul Robert Radu. Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de raport sexual cu un minor este de la 5 la 18 ani de închisoare.