MENIU

Două cutremure puternice au zguduit Taiwanul

Foto: www.1235.ro

Două cutremure au zguduit aseară Taiwanul, la un interval de câteva minute, a anunţat Biroul Meteorologic Central din Taipei. Deocamdată nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Primul seism, cu magnitudinea 4 pe scara Richter, s-a simţit în estul insulei, la ora 21.02, ora României. Epicentrul a fost localizat la 13 kilometri adâncime. După numai trei minute, Taiwanul a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter.

Cutremurul de 6,3 s-a produs marţi la ora locală 2.05 (luni 21.05, ora României), la circa 60 de kilometri est de coasta din dreptul oraşului Hua-lien, la o adâncime de numai 25 de kilometri. Toate clădirile de pe insulă s-au zguduit.

Nu au fost anunţate încă victime sau pagube materiale, dar un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,6 a provocat în septembrie 1999 moartea a 2.400 de persoane.

Deocamdată nu a fost lansată o alertă de tsunami, dar, potrivit USGS, cutremurele de o asemenea putere generează câteodată fenomene locale de tsunami ce pot fi distructive de-a lungul coastelor localizate pe o rază de circa 100 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Cutremurele sunt frecvente în Taiwan, care se află pe o falie activă seismic din bazinul Pacificului.

Mai multe articole despre:
cutremur Taiwan