MENIU

Dosarul în care Miron Mitrea este judecat pentru corupţie va fi trimis la Curtea Constituţională

Foto: wordpress.com

Completul de 9 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, să trimită la Curtea Constituţională a României (CCR) dosarul în care Miron Mitrea este judecat pentru infracţiuni de corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respinsese, pe 10 iulie, ca inadmisibile, cererile de sesizare a CCR, invocate în dosarul în care Miton Mitrea este judecat pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu lucrările făcute la casa mamei sale. Decizia instanţei a fost atacată cu recurs la completul de 9 judecători.

Instanţa supremă a discutat, pe 10 iulie, atât excepţia invocată din oficiu de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu articolele 13-16 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, articole ce reglementează procedura de urmărire penală şi de judecare, cât şi excepţia invocată de avocatul Irinei Jianu, legată de dotarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu tehnică de realizare, înregistrare şi prelucrare a înregistrărilor şi interceptări.

Magistraţii au menţionat că se vor pronunţa pe excepţia privind neregularitatea rechizitoriului şi restituirea dosarului la parchet, pentru refacerea urmăririi penale, după citirea actului de sesizare a instanţei, pe 14 septembrie.

Mai multe articole despre:
corupţie infracţiune Miron Mitrea CCR