MENIU

Dosarul de corupţie al lui Miron Mitrea s-ar putea întoarce la DNA

Foto: wordpress.com

Dosarul de corupţie al lui Miron Mitrea s-ar putea întoarce la DNA. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi decis, joi, dacă se reface materialul de urmărire penală a senatorului PSD, aşa cum au cerut avocaţii lui. Aceştia susţin că în dosarul trimis instanţei sunt mai multe nereguli.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fi decis, joi, dacă va restitui procurorilor DNA, pentru refacerea urmăririi penale, dosarul în care a fost trimis în judecată senatorul Miron Mitrea.

Avocaţii lui Mitrea au invocat mai multe excepţii care, în opinia lor, ar duce la restituirea dosarului.

Avocaţii fostului ministru al Transporturilor au susţinut că acesta a fost trimis în judecată pentru o altă faptă decât pentru cea pentru care a fost anchetat.

Potrivit acestora, iniţial, s-a început urmărirea penală faţă de Mitrea pentru o faptă de luare de mită, care avea "o anumită bază factuală". Ulterior, însă, procurorii au extins urmărirea penală faţă de Irina Jianu, acuzată că i-a dat mită fostului ministru al Transporturilor, fără să facă acest lucru şi faţă de Mitrea, deşi extinderea afecta şi descrierea faptei acestuia. "Consider că procurorul a omis intenţionat să extindă urmărirea penală faţă de Miron Mitrea pentru a evita să ceară avizul Senatului, întrucât la data la care s-a extins deja se validaseră mandatul senator", a susţinut Ovidiu Buduşan.

Mai multe articole despre:
DNA procurori Irina Jianu Miron Mitrea ÎCCJ