MENIU

Dosarul "Caltaboşul" va fi trimis la Curtea Constituţională, a decis instanţa supremă

foto: NewsIN

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, astăzi, sesizarea CCR, la cererea avocatului fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, pe motiv că un articol din Codul de procedură penală, privind efectuarea interceptărilor şi înregistrăruilor, încalcă legea fundamentală. Prin urmare, judecarea procesului a fost suspendată până la soluţionarea excepţiei de către CCR.

Avocatul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a cerut, astăzi, judecătorilor ÎCCJ, trimiterea dosarului "Caltaboşul" la Curtea Constituţională, pe motiv că un articol din Codul de procedură penală, privind efectuarea interceptărilor şi înregistrărilor, încalcă legea fundamentală.

Astfel, apărătorul lui Mureşan a invocat faptul că prevederile articolului 91, indice 1 din Cpp, privind condiţiile şi cazurile de interceptare şi înregistrare a convorbirilor sau comunicărilor, ar încălca accesul liber la justiţie, secretul corespondenţei, drepturi şi libertăţi prevăzute de constituţie, dar şi prevederi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

Pe de altă parte, avocatul lui Decebal Traian Remeş şi procurorul au cerut respingerea excepţiei de neconstituţionalitate. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 9 iunie, pe foştii miniştri ai agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan - primul, pentru trafic de influenţă, iar cel de-al doilea, pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată.