MENIU

Dosare precum cel al lui Patriciu sau Mitrea s-ar putea amâna, din cauza protestului magistraţilor

Foto: cotidianul.ro

Protestul magistraţilor nu deranjează pe toată lumea. Inculpaţii din dosarele penale ar putea beneficia de amânări. Avocaţii vor câştiga, astfel, timp pentru apărarea clienţilor şi se vor apropia mai uşor de termenul de prescripţie a infracţiunilor.

Unul dintre inculpaţii care ar urma să fie audiat în septembrie de către Tribunalul Bucureşti este omul de afaceri Dinu Patriciu, trimis în judecată în urmă cu trei ani.

Social-democratul Miron Mitrea are şi el termen în următoarele zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul ministru al Transporturilor este acuzat că ar fi luată mită de la fosta directoare adjunctă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, pentru a o numi şefă a instituţiei.

Un alt mare dosar care ar putea suferi amânări este cel al transferurilor din fotbal. În acest dosar sunt judecaţi opt oameni din fotbal, printre care Gheorghe Copos, Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu sau Cristi Borcea. Potrivit anchetatorilor, cei opt au prejudiciat statul şi cluburile de fotbal cu aproape 12 milioane de dolari, prin transferurile ilegale a 12 jucători la echipe din străinătate.

Nici foştilor miniştri Codruţ Sereş şi Zsolt Nagy nu le-ar strica o amânare. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru trădare prin transmitere de secrete şi au termen tot în luna septembrie.

Cel mai câştigat din acest protest ar fi, însă, Victor Atanasie Stănculescu. Judecătorii militari au decis, în luna mai, eliberarea generalului pe o perioadă de un an din cauza sănătăţii precare. Procurorii au atacat decizia, iar recursul ar fi trebuit sa se judece luna aceasta. Dacă ar fi admis, Stănculescu ar fi nevoit să se întoarcă la închisoare.