MENIU

Domeniile de internet care conţin numele Michael Jackson se vând la preţuri exorbitante

Foto: michaeljacksonphotolibrary.com

Preţul unui pachet de şapte domenii de internet care conţin numele Michael Jackson a ajuns că coste, la nici trei săptămâni de la moartea artistului, aproape 12 milioane de euro, potrivit anunţurilor postate pe site-ului de licitaţii E-Bay.

Numai pe E-Bay sunt scoase la vânzare aproximativ 1.500 de astfel de domenii, proprietarii unora dintre ele menţionând că jumătate din suma de vânzare va fi donată, după tranzacţie, în scopuri caritabile. Patru dintre domeniile ce pot fi cumpărate sunt www.michaeljacksonphotolibrary.com, www.michaeljacksonpsychichotline.com, www.michaeljacksonpsychfriendsnetwork.com, www.michaelmoonwalkerjackson.com.

Foarte căutate sunt, de asemenea, suvenirurile care au avut legătură, mai mult sau mai puţin, cu Michael Jackson. De pildă, un tricou atins de megastarul decedat pe 25 iunie este scos la licitaţie pe internet pentru 1.300 de dolari. 

Mult mai scump este un tricou despre care proprietarul spune că ar purta semnătura originală a lui Jackson. Aceasta se vinde cu 15.000 de dolari, tot pe portalul internaţional E-Bay.

Pentru o jachetă asemănătoare celei pe care o purta Michael Jackson în videoclipul piesei "Thriller" din 1984 (foto) se cere suma de 350.000 de dolari, în vreme ce o mănuşă folosită ca bilet de invitaţie la petrecerea dedicată lansării albumului cu acelaşi nume costă 1.200 de dolari. Fanii lui Michael Jackson mai pot cumpăra de pe E-Bay bilete de intrare la concertele megastarului la preţuri, care ajung şi la 50.000 de dolari.

Tot pe internet sunt scoase la vânzare ediţii ale ziarelor americane în care a fost anunţată moartea regelui muzicii pop. Un exemplar Los Angeles Times costă, de pildă, 8 dolari, faţă de doar câteva zeci de cenţi, preţul mediu al cotidianului. Pe E-Bay sunt înregistrate aproape 1000 de astfel de oferte.

Mai multe articole despre:
Michael Jackson