MENIU

Doliu în lumea modei: Creatorul Roberto Gucci a murit

Foto: www.adevarul.it

Creatorul de modă Roberto Gucci, nepotul fondatorului renumitei case de modă Guccio Gucci, a murit la vârsta de 77 de ani.

Roberto Gucci a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai celebrei familii. Miercuri, acesta s-a stins din viaţă la reşedinţa sa din localitatea Bagazzano, în urma unei boli grave.

Fiul lui Aldo Gucci şi al englezoaicei Elisabeth Pryce, creatorul de modă s-a născut în 29 noiembrie 1932.  A fost căsătorit cu Drusilla care provine dintr-o familie nobilă şi au împreună şase copii.

În anul 1988, imperiul Gucci s-a destrămat, în urma împărţirii acţiunilor firmei între fraţi şi verişori.

În 1992, a creat alături de soţie şi copii marca "House of Florence", pentru a păstra tradiţia. La inaugurarea acestei mărci, Roberto Gucci a mărturisit: "Îmi iubesc patria. De aceea, nu am suportat ideea de a renunţa la experienţa şi valorile familiei mele în modă. Chiar dacă nu mai suntem proprietarii de drept ai mărcii GG, de valorile familiei nu se poate atinge nimeni."

În 2010, Angelina Jolie va începe filmările la "Gucci", o dramă regizată de Ridley Scott, despre crimele şi decadenţa care au marcat familia Gucci. Producătorii filmului urmează să angajeze un scenarist care să prezinte perioadele de glorie din perioada 1970-1980, ale imperiului Gucci, care înregistra vânzări de peste 500 de milioane de dolari anual.

Mai multe articole despre:
Italia mort creator de modă casă de modă