MENIU

Doina Doru: Alegerile nu cred în lacrimi

Doina Doru

Cineva, nu m-am lamurit cine, a decis că la prezidenţiale din acest an există 2 categorii de candidaţi - cu sanse şi fără.

Aşa sînt, probabil,  şi alegătorii lor- cetăţeni de categoria a doua. Am decis să mă urc la clasa a doua şi să îi ascult pe candidaţii ,,fără şanse”. Nu am cum să simpatizez , sau să votez cu candidatul comunist  posesor de case,terenuri şi acţiuni la firme, care vrea…naţionalizare. Chestie de preferinţă şi democraţie.

Pe Remus Cernea îl urmăresc de mult. E inteligent, organizat, articulat.logic. Un luptător fără patimă şi bine axat pe linia principiilor democratice. Cum zic politicienii şi analiştii ,,un tânăr de viitor”.Pasionat de mediu, cu un program bun. Surpriza a fost Ninel Potârcă. Un om de afaceri cu un plan bun de redresare,idei liberale clare.

Poate peste 200 de ani vom vota şi noi un preşedinte minoritar, dar deocamdată ar putea fi un lider autentic al romilor. Omul de care ar avea nevoie această etnie nedreptăţită global, din cauza unor infractori individuali. Nici Remus Cernea, cu sacou,dar cu plete, nu are şanse în următorii 20 de ani. Dar nu meritau să fie calificaţi ca insignifianţi. Erau o bună voce a societăţii, puneau probleme şi aveau rezolvări. Civilizaţi. Nu au recurs la atacul privind soţiile. Nu au făcut ,,glumiţe”. Au avut o şansă şi nu ratat-o. Au demonstrat că nu toţi sunt circari, că se poate discuta civilizat, că speranţa mai pâlpâie.

 

Citeşte mai mult