MENIU

Doi elevi din Prahova, eliminaţi de la Bacalaureat după ce au încercat să copieze

Foto: mpinteractiv.ro

Doi elevi din Prahova au fost eliminaţi de la prima probă a Bacalaureatului, cea orală la Limba şi literatura română, după ce au fost prinşi cu fiţuici în buzunare şi cu un telefon mobil.

"E vorba de un elev de la Centrul de examen Sinaia şi unul de la Liceul Al. Ioan Cuza din Ploieşti, ei fiind eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Cei doi au fost prinşi cu fiţuică în buzunar şi cu un telefon mobil. Nu au reuşit însă să copieze, au fost identificaţi de profesorii din comisia de examinare şi s-a aplicat regulamentul", a declarat marţi inspectorul şcolar adjunct Gheorghe Matei, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat Prahova.

El a precizat că, pe toată perioada Bacalaureatului, inspectorii Inspectoratului Şcolar controlează, prin sondaj, centrele de examen din judeţ.
În Prahova, aproape 9.400 de elevi susţin examenul de Bacalaureat. Printre aceştia se află şi 2.000 de absolvenţi din anii anteriori. Pentru această sesiune, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au organizat la nivel judeţean 23 de centre şi şase subcomisii de examinare.
Mai multe articole despre:
examen elev profesor telefon BAC eliminare copiat fiţuică