MENIU

Doi deţinuţi din Grecia au reuşit să evadeze cu ajutorul unui elicopter

Foto: Realitatea TV

Evadare demnă de filmele americane de acţiune! Doi deţinuţi au reuşit să fugă dintr-o închisoare de maximă securitate din Grecia cu ajutorul unui...elicopter. Poliţia este pe urmele lor şi a complicilor care le-au venit în ajutor.

Este pentru a doua oară în trei ani când Vassilis Paleocostas, un celebru infractor grec, reuşeşte să sfideze paza şi să evadeze în acest mod. De data aceasta el a luat şi un prieten, un deţinut de origine albaneză. Cei doi au fost ajutaţi se pare de doi complici, un bărbat şi o femeie. Ei au luat ostatic un pilot şi i-au cerut să-i ducă deasupra închisorii de lângă Atena. După evadare elicopterul a fost apoi abandonat.

Pilotul, găsit legat fedeleş şi cu un sac pe cap, a povestit oamenilor legii că răufăcătorii s-au urcat în două automobile şi au plecat. Ministrul grec de Justiţie a cerut demisia a doi înalţi funcţionari ai ministerului şi a directorului închisorii. Vassilis Paleocostas a fost condamnat pentru răpire şi jafuri, iar complicele său albanez îşi ispăşea o pedeapsă pentru o crimă comisă în 2003.

Mai multe articole despre:
elicopter evadare Grecia puşcăriaşi