MENIU

Doi copii au fost înfometaţi şi puşi să cerşească 14 ore pe zi

Foto: RTV
Doi copii din Prahova au fost sechestraţi de capii unei reţele de cerşetori din Bucureşti

Înfometaţi, sechestraţi, bătuţi şi puşi la muncă 14 ore pe zi. Aceasta este drama a doi copii de 10 şi 11 ani. Au plecat de acasă supăraţi pe părinţi şi au venit în Bucureşti unde au căzut victimele unei reţele de cerşetorie. Ca să inspire milă, copiii nu erau hrăniţi şi erau obligaţi să se îmbrace cu haine vechi.

Copiii, unul de 10, celălalt de 11 ani, sunt dintr-o comună din judeţul Prahova. La începutul lunii decembrie au venit în Bucureşti. În Gara de Nord au fost sechestraţi de capii unei reţele de cerşetori.

"Copiii au fost ţinuţi de către traficanţi în condiţii mizere. Nu li se dădea de mâncare pentru a părea slabi sau subnutriţi, erau îmbrăcaţi cu haine vechi. Toate acestea lucruri făcându-le în scopul provocării milei trecătorilor sau a conducătorilor auto", a declarat un investigator.

Copiii primeau de mâncare extrem de puţin. Au fost scoşi la cerşit într-o intersecţie din Capitală. Nici când au început să producă câte 100 - 200 de lei pe zi nu fost mai bine trataţi.

"Unul dintre cei doi minori, în momentul în care a fost surprins de unul dintre traficanţi că mânca mai mult decât porţia zilnică a fost bătut, a fost dezbrăcat şi bătut cu o curea", a afirmat investigatorul.

Unul dintre traficanţii de copii are doar 17 ani. El se ocupa de supravegherea minorilor în intersecţii. Alţi doi bărbaţi implicaţi în acest caz au primit mandate de arestare în lipsă, iar acum sunt daţi în urmărire internaţională. Traficanţii riscă până la 20 de ani de puşcărie.