MENIU

Documentarul "Michael Jackson THIS IS IT" va rula în România din 28 octombrie

Foto: wordpress.com

Documentarul "Michael Jackson THIS IS IT" va avea premiera în România pe 28 octombrie, odată cu lansarea din SUA, şi va rula în cinematografe timp de doar două săptămâni, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţii distribuitorilor pentru România.

"În prezent, suntem în discuţii cu cinematografele şi în curând vom stabili unde va rula această peliculă. Cu siguranţă, marile multiplexuri din ţară îl vor difuza. Nu ştim care va fi durata exactă a documentarului, pentru că acesta este încă în faza de montaj", a mai precizat reprezentantul InterComFilm, Doina Marta.

La fel ca şi în România, pelicula va rula doar două săptămâni în toată lumea.

Filmul documentar despre regele muzicii pop este realizat cu ajutorul a peste o sută de ore de înregistrări brute, de la repetiţiile lui Michael Jackson pentru seria de 50 de concerte pe care trebuia să le susţină la Londra. Pelicula va include şi câteva videoclipuri filmate special pentru a fi folosite în cadrul turneului londonez "THIS IS IT", printre care şi o versiune inedită a "Thriller", care urma să fie proiectată, în versiune 3D, la concerte.

Reizorul Kenny Ortega, care s-a ocupat de organizarea concertelor londoneze şi de filmarea repetiţiilor, se ocupă, în prezent, de regia documentarului, care este produs de Sony Pictures şi Sony Music.

"Acest film este un dar pe care îl facem fanilor lui Michael. În momentul în care am început să punem cap la cap imaginile brute pentru realizarea filmului, ne-am dat seama că aveam în faţă ceva extraordinar, unic şi foarte special. Aceste imagini reprezintă o introspectivă intimă şi exclusivă în lumea creatoare a unui geniu. Pentru prima dată, fanii îl vor vedea pe Michael aşa cum nu l-au mai văzut niciodată - îl vor vedea pe marele artist lucrând", a declarat Ortega.

Michael Jackson a murit la 25 iunie, la domiciliul său din Los Angeles, în urma unui stop cardiac. Decesul s-a produs în perioada în care megastarul repeta pentru seria de concerte programate la Londra, pe arena O2.

Sâmbătă, 29 august, regele muzicii pop ar fi împlinit 51 de ani.
Mai multe articole despre:
România Michael Jackson documentar cinema this is it