MENIU

Doar patru elevi nu au intrat la liceu în cea de-a doua etapă a admiterii computerizate

Foto: News In

Doar patru dintre cei 958 de elevi care au participat la a doua etapă a admiterii computerizate în învăţământul liceal nu au fost repartizaţi, potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul Educaţiei.

Cei patru nu au putut fi repartizaţi din cauza faptului că nu şi-au exprimat suficiente opţiuni, în timp ce 927 de candidaţi, adică 97,16%, au fost admişi la prima opţiune formulată.

În prima etapă a repartizării computerizate au fost distribuiţi în licee 174.050 candidaţi.

În perioada 21-21 iulie, comisiile judeţene de admitere vor rezolva situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, respectiv cele legate de repartizarea candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a celor care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

În intervalul 1-10 septembrie, va avea loc o ultimă repartizare, în şedinţe publice, a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Înscrierea în licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, calculată din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, ambele având o pondere de 50%. Excepţie fac liceele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele cu regim de presare bilingv şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.