MENIU

Doamna România locuieşte la Braşov

<descriere>
Doamna România locuieşte la Braşov

România e doar una în toată ţară şi ea locuieşte la Braşov. Vorbim despre doamna România, singura femeie care are ca prenume, numele ţării. Femeia a fost botezată de Carol al II-lea, care i-a şi ales numele, iar doamna România crede că acest nume i-a purtat noroc în viaţă.

Ziua de 1 decembrie e zi de dublă sărbătoare pentru doamna România, care,  la cei 69 de ani ai săi, petrece cum se cuvine şi ziua naţională şi onomastica.

România noastră s-a născut 1940, într-o familie numeroasă,cu 16 copii, în satul Pleşcoi, iar pentru că părinţii nu aveau bani de botez, au apelat la regele Carol al II-a, care i-a şi ales numele.

Naşul de botez n-a apucat să-şi cunoască fina, pentru că la scurt timp a şi abdicat, însă de atunci doamna România s-a tot confruntat cu mirarea oamenilor, de fiecare dată când îşi spunea numele.

România Matcaşu spune că poartă numele cu cinste şi cu drag, dar că lumea se miră: \" de câte ori mă duc undeva zic că nu au mai pomenit aşa, ca şi numele ţării..dar eu le zic, da domne, chiar aşa mă cheamă...\"

La 16 ani România şi-a luat viaţa în piept şi a plecat de acasă. A venit la Braşov, s-a angajat la fabrică, s-a căsătorit şi are şi doi copii. Acum e pensionară şi ar sta tot timpul la poveşti. Din când în cînd mai merge să joace o hora, ca ţn tinerete.

Ce mai doreşte doamna România de la România de azi? \"Sper într-o România mai bună şi mai... bogată \"

Mai multe articole despre:
România Braşov 1 decembrie botez Carol al II-lea