MENIU

DNA l-a trimis în judecată pe directorul de producţie din Braşov din cadrul Teleconstrucţia SA

DNA l-a trimis în judecată pe directorul de producţie din Braşov din cadrul Teleconstrucţia SA

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe directorul de producţie de la Direcţia de Producţie Braşov din cadrul S.C. Teleconstrucţia S.A. Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi înşelăciune.

Potrivit DNA,  în cursul anului 2005, Paul Alexandru Lupu a pretins de la un denunţător un comision de 10% din valoarea totală a lucrărilor ce urmau a fi executate prin încheierea unor contracte de sub-antrepriză între S.C. Romtelecom S.A. Bucureşti şi firma administrată de denunţător, pentru ca, în schimb, firma denunţătorului să încheie astfel de contracte. Comisionul de 10% s-a ridicat în final la suma de 20.000 Euro, concretizată în lucrări de construcţie executate în perioada 2006 – 2007 de angajaţii firmei administrate de denunţător la casa lui Lupu.

De asemenea, se mai arată în comunicat, în perioada 2006 – 2007, Alexandru Lupu a invocat în mod mincinos faptul că o persoană din conducerea S.C. Romtelecom S.A. Bucureşti îi va repartiza pe viitor alte lucrări ce se preconizau a se realiza în spaţiile din Braşov ale acestei instituţii. Prin urmare, a pretins şi primit de la denunţător sume de bani şi bunuri în valoare de peste 7.000 Euro, sub pretextul că le va da mai departe directorului de la Bucureşti în scopul sus menţionat.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului.  Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braşov.

Mai multe articole despre:
DNA Braşov Romtelecom