MENIU

Dispensarul din localitatea arădeană Belotinţ a fost transformat în bodegă

Foto: RTV

Biliard şi alte distracţii la...dispensar! În satul Belotinţ din judeţul Arad, cabinetul medical a fost transformat în birt. Fişele medicale ale celor peste 500 de săteni au fost înghesuite în saci şi aşteaptă de ani de zile un medic de familie.

Dispensarul din Belotinţ a fost părăsit de medicul de familie în urmă cu 4 ani. Degeaba au sperat localnicii că va mai veni vreun doctor care să aibă grijă de sănătatea lor.

Sătenii din Belotinţ trebuie să meargă 25 de kilometri când au nevoie de medic sau de o reţetă. Autorităţile locale susţin că au încercat să aducă un medic în sat.

"Toată problema sunt medicii care nu vor să vină din cauza drumurilor, pentru că îşi rup maşinile", a declarat Petru Dragomirescu, consilier local Conop.

Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică e însă de altă părere.

"În ultimul an şi jumătate nu avem nicio solicitare de la autorităţile locale cum că ar avea nevoie în zonă de un medic", a precizat Gabriela Ţârle, director executiv ASP Arad.

Aceeaşi situaţie este şi în localitatea vecină, Chelmac, unde dispensarul e în paragină, fără medic de aproape doi ani. Numai că la Belotinţ, în lipsa doctorului, oamenii au totuşi parte de un remediu când merg la dispensar: un ceai fierbinte sau un vin fiert, după gusturi.

Mai multe articole despre:
Arad medic dispensar pacient doctor fişă medicală