MENIU

Directorul Investigaţii MTI: Dobre ar fi raportat prin radio că ar avea o problemă în aer

Foto: evz.ro

Directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor (MTI), Mircea Ciucă, a declarat că Mihai Dobre, pilotul care a murit pe 5 iunie, ar fi raportat prin radio că ar avea o problemă în aer, însă aceasta este doar o supoziţie.

"Se pare că ceilalţi piloţi au spus că a raportat prin radio că ar avea o problemă în aer, dar aceasta este doar o supoziţie. Urmează să luăm declaraţiile celor care au fost de faţă. Este prea devreme să ne exprimăm. Luăm în calcul toate variantele posibile. Ar putea fi o problemă tehnică sau o eroare umană. Vom face un control amănunţit. Vom asculta convorbirile radio", a spus Mircea Ciucă.

Directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian din cadrul MTI a adăugat că investigaţia a demarat încă de pe 5 iunie şi va continua până când vor obţine toate datele necesare pentru a putea trage o concluzie.

Mihai Dobre era comandantul aerodromului din Clinceni din 2008, avea 1.000 de ore de zbor şi a fost de trei ori campion naţional la acrobaţie aeriană, a declarat, vineri, pentru NewsIn, directorul Aeroclubului Român, George Rotaru.