MENIU

Directorul general al AIEA crede că puterea nucleară a devenit sexi

Foto: http://www.nanduti.com.py/noticias/images/1d9b6c_Mohamed_el-Baradei.jpg

Declaraţie şoc a directorului general al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice. Mohamed ElBaradei susţine că puterea nucleară a devenit sexi.

În sens metaforic, bineînţeles! Şeful agenţiei ONU crede că era nucleară este într-o perioadă a renaşterii, în contextul în care 60 de noi ţări au intenţia de a dobândi arma atomică.

"Puterea nucleară a devenit sexi din multe puncte de vedere. A devenit sinonimă cu evoluţia ştiinţifică şi tehnologică. Într-un fel pervers Iranul a făcut-o să pară atractivă, dar şi schimbările climatice, bineînţeles, fluctuaţia preţului energiei, preţul petrolului, securitatea energetică. Aşa că multe ţări au devenit interesate de ea", a declarat Mohamed ElBaradei.

Puterea nucleară este considerată un avantaj energetic, dar şi o poliţă de asigurare în faţa unor posibile atacuri din partea unor naţiuni puternice precum Statele Unite. Politica agresivă a administraţiei Bush justifică acest fenomen extrem de îngrijorător, crede El Baradei. Explozia de sinceritate a diplomatului egiptean vine cu puţin timp înainte de retragerea sa. După 12 ani, el va renunţa, la sfârşitul lunii, la postul de director general al AIEA.