MENIU

Directorul adjunct al ITM Constanţa prins când lua mită a fost arestat preventiv

Foto: romanianvip.com

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Marius Ciobanu, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Constanţa, pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant când lua mită 2.500 de lei de la un agent economic.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, a rezultat că, la data de 9 octombrie, Ciobanu, în calitate de director coordonator adjunct al ITM Constanţa, a pretins de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa, o sumă de bani neprecizată, pentru ca, în schimb, să intervină pe lângă un subordonat de-al său care să soluţioneze în mod favorabil o plângere referitoare la faptul că firma denunţătorului nu respecta legislaţia în ceea ce priveşte raporturile de muncă.

Omul de afaceri de la care a cerut bani directorul ITM reprezintă societatea Astra International, cu sediul în Constanţa. Acesta a precizat că a fost chemat de Ciobanu, care i-a spus că un angajat al firmei a făcut plângere la ITM pentru că nu şi-a primit banii pentru câteva luni. Omul de afaceri susţine că i s-au cerut bani pentru a nu primi amendă. 

La rândul său, Ciobanu a declarat că banii nu reprezintă mită, ci numai o parte din banii pe care i-ar fi încasat el pentru a-i da angajatului. El spune că a încercat să împace părţile pe cale amiabilă.

Mai multe articole despre:
mită procurori arestare Tribunalul Constanţa