MENIU

Dinu Patriciu este programat, astăzi, la audieri, în dosarul Rompetrol

Foto: wordpress.com

Dinu Patriciu, din nou la Tribunal. Omul de afaceri este programat pentru audieri, astăzi, la Tribunalul Bucureşti. Patriciu trebuie să răspundă întrebărilor legate de creanţa Libia, din dosarul Rompetrol. Audierile vor începe la ora 16:00.

În acest caz, prejudiciul este estimat la 85 milioane de dolari, bani care ar fi fost cuveniţi statului român şi despre care anchetatorii cred că au ajuns la Dinu Patriciu.

Până acum, omul de afaceri nu a mai fost audiat în acest dosar. Ultimele programări au fost amânate din lipsă de procedură.

Procurorii au finalizat, în data de 8 septembrie 2006, urmărirea penală în dosarul Rompetrol, respectiv partea referitoare la creanţa Libia şi manipularea pieţei de capital, şi l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu pentru şapte capete de acuzare, printre care iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani în formă agravantă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, delapidare, divulgare de informaţii cu caracter secret.

Procurorii DIICOT au mai trimis în judecată, în aceeaşi cauză, alte 11 persoane. Printre acestea se numără şi patru reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM): Gabriela Anghelache - preşedinte, Paul Miclăuş - vicepreşedinte, Victor Eros - membru şi Elena Albu - şefa Corpului de control din CNVM.