MENIU

Dinu Patriciu e convins că preşedintele Băsescu \"o va sfârşi rău\"

Foto: Realitatea TV

Traian Băsescu o va sfârşi rău, fie acum, fie peste cinci ani. Afirmaţia a fost făcută de magnatul liberal Dinu Patriciu. Într-un interviu, în exclusivitate, luat de Corina Drăgotescu pentru Impactnews, omul de afaceri susţine că şeful statului îşi face un deserviciu dacă va candida pentru un nou mandat.

Patriciu consideră că avem o clasă politică "autistă", care a pierdut legătura cu românii. "Eu cred că-şi face un deserviciu candidând. Dacă ar sta deoparte un mandat, probabil că ar avea şansa de a rămâne în politică. Altfel, va sfârşi rău. O va sfârşi rău, fie acum, fie peste cinci ani. Oamenii s-au săturat de scandal, de mahalagisme, de toată atmosfera asta încărcată de false tensiuni", a declarat Patriciu.

Dinu Patriciu crede că soluţia pentru însănătoşirea ţării rămâne schimbarea profundă a clasei politice: "Clasa politică românească, oamenii sunt rămaşi în urmă. Sunt autişti, au pierdut legătura cu pământul. Oamenii din ţara asta au cu totul alt nivel intelectual decât politicienii care se luptă pentru ciolan".

Cât priveşte alegerile pentru preşedinţie, Patriciu crede în Crin Antonescu, iar pentru Sorin Oprescu are un sfat: "I-aş spune să facă mai întâi autostrada suspendată şi după aceea să candideze la Preşedinţie".

Dinu Patriciu crede că PNL poate colabora şi cu PSD şi cu PDL. În cazul democrat-liberalilor, există însă o condiţie: "Nu cred că atâta vreme cât PDL este aflat sub pulpana preşedintelui Băsescu se poate colabora. Eu sper că PDL să-şi găsească forţa de a se desprinde de Băsescu".
Mai multe articole despre:
Băsescu PNL Patriciu candidatură PDL