MENIU

DINASTIILE: Fiicele şi cumetriile de la EnergoNuclear

Foto: sfin.ro

Fraţi, cumnaţi, veri şi fini au pe cartea de muncă aceeaşi firmă. De multe ori, nu e vorba de un SRL, ci de o primărie, un minister, o universitate sau un spital, unde banii de salarii vin de la contribuabili. REALITATEA.NET şi-a propus să vă prezintă câteva dintre dinastiile care au împânzit şi conduc România.

După Transelectrica, şi compania care se va ocupa de construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă găzduieşte rude şi apropiaţi ai oamenilor politici.

Georgia Babici, fiica actualului preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) Petru Lificiu, a fost numită de Ministerul Finanţelor în Consiliul de Administraţie al societăţii EnergoNuclear, societate controlată în proporţie de 51% de stat, care va construi reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă. Informaţia a fost publicată de portalul de investigaţii vot.ro şi confirmată, pentru Cotidianul, de surse din piaţă. Babici este directorul Direcţiei Buget din Ministerul Finanţelor. Nici ea şi nici tatăl ei nu au putut fi contactaţi pentru a comenta numirea.

EnergoNuclear, afacere de trei miliarde de euro, are un Consiliu de Administraţie format din 13 persoane, 7 din partea statului şi 6 din partea investitorilor străini care s-au asociat cu statul pentru construirea reactoarelor: Enel, Electrabel, CEZ, Iberdrola, RWE şi ArcelorMittal.


Citeşte şi despre cumetriile de la Transelectrica

Mai multe articole despre:
fraţi EnergoNuclear veri