MENIU

DINASTIILE: Cumetriile din Compania Naţională Transelectrica

Foto: ceed-romania.org

Fraţi, cumnaţi, veri şi fini au pe cartea de muncă aceeaşi firmă. De multe ori, nu e vorba de un SRL, ci de o primărie, un minister, o universitate sau un spital, unde banii de salarii vin de la contribuabili. REALITATEA.NET şi-a propus să vă prezintă câteva dintre dinastiile care au împânzit şi conduc România.

Sistemul energetic se dovedeşte a fi angajatorul mai multor rude ale oamenilor politici. 

În Consiliul de Administraţie al transportatorului naţional de electricitate Transelectrica, societate deţinută 100% de stat, a fost propusă Carmen Boagiu, cumnata fostului ministru al Transporturilor şi al Integrării Europene, Anca Boagiu. Carmen este soţia fratelui Ancăi Boagiu şi a lucrat până acum la ministerul de Interne pe post de referent superior. Ea a fost propusă ca membru în Consiliul de Administraţie a Transelectrica, însă a fost demisă în aceeaşi zi de către ministrul Economiei, Adriean Videanu, fără nicio explicaţie, imediat ce subiectul a apărut în presă.

Potrivit Cotidianul, printre membrii CA Transelectrica se numără şi Gheorghe Seculici, tatăl soţiei primarului PD-L al Aradului, Gheorghe Falcă, finul lui Traian Basescu).

Seculici a fost validat în funcţia de la Transelectrica de către ministrul Economiei, Adriean Videanu. Potrivit Cotidianul, Videanu declara că nu ştie nimic despre relaţiile de rudenie şi a declarat că dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri drastice. Totodată, Gheorghe Seculici a declarat  că a primit funcţia în calitate de tehnocrat şi nu pe criterii politice.

"Poziţia mea din Consiliul de Aministraţie nu a fost influenţată în niciun fel de relaţia de rudenie cu Traian Băsescu. Categoric, nu!", a declarat pentru REALITATEA.NET Gheorghe Seculici.

"Pentru mine e destul de dificil să merg până la Bucureşti la şedinţele CA Transelectrica. Chiar astăzi este o şedinţă la Transelectrica la care nu am participat. A fost o nominalizare la Transelectrica de la Biroul Permanent Naţional, nu neapărat de la domnul Videanu, pentru că nu domnul Adriean Videanu s-a ocupat. A fost o listă de persoane de încredere şi probabil că ăsta a fost motivul pentru care am fost nominalizat acolo. Eu am aflat ulterior, după ce am fost nominalizat. Eu sunt în Partidul Democrat din 1992, pe vremea când nici nu îl cunoşteam pe domnul Băsescu personal. E absurdă toată campania asta şi chiar am vrut şi eu să plec din Consiliul de Administraţie al Transelectrica. Ştiţi că nu mai sunt remunerate participările la şedinţe. Nu vreau să fac doar o figuraţie în această şedinţă a CA a Transelectrica, chiar nu îmi e foarte comod. Primim 48 de lei pentru participarea la aceste şedinţe", a declarat Gheorghe Seculici.

"Eu cu domnul preşedinte Băsescu am o relaţie strict de partid. Nu ne vizităm şi nu am primit niciun fel de sprijin din partea lui. Aici este vorba despre relaţia pe care o are fiica mea cu el", a mai spus Gheorghe Seculici.

Dacă ştiţi şi alte exemple de "dinastii", scrieţi-ne!

DINASTIILE, FAMILIILE CARE CONDUC ROMÂNIA

CITEŞTE ŞI: DINASTIILE: Mai multe familii de profesori deţin catedrele din Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca

 CITEŞTE ŞI DINASTIILE: Fiii şi finii lui Geică, dar şi alte rubedenii în aviaţia românească

CITEŞTE ŞI DINASTIILE: Finul e la putere în politica românească

CITEŞTE ŞI DINASTIILE: La ei, ca la noi! Promovarea fiului lui Sarkozy provoacă scandal în Franţa

CITEŞTE ŞI DINASTIILE: Generaţii cu fluierul de gât. Arbitrajul românesc se transmite din tată-n fiu

Mai multe articole despre:
aviaţie Transelectrica nepotism dinastii