MENIU

Dinamoviştii şi steliştii s-au bătut într-o staţie de metrou

Foto: NewsIn

Dacă la meciurile directe dintre Dinamo şi Steaua încăierările între suporteri nu mai surprind prea mult, joi seară un astfel de incident a avut loc după partidele pe care cele două echipe le-au disputat în Liga Europa.

După umilinţa suferită la meciul Dinamo - Slovan Liberec, suporterii formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare au căzut victime steliştilor. Două grupuri de susţinători ai celor două mari rivale s-au întâlnit la staţia de metrou Piaţa romană, unde s-au luat la bătaie, câţiva călători aflaţi pe peron din pură întâmplare având şi ei de suferit.

Suporterii dinamovişti susţin că au ieşit destul de şifonaţi din acest conflict. "Incredibil cum ne-au căsăpit spurcaţii (n.r. - suporterii Stelei) la Romană. Au intrat cu fulare alb-roşii şi au aruncat o fumigenă şi apoi ne-au luat la rând pe toţi care eram în roşu. Erau bălţi de sânge prin metrou şi retardaţii de gardieni fugeau de frică. Asta ca să vedeţi cum ne-o luăm şi pe teren şi în afara lui" este un comentariu postat de userul red' dog, joi seară, după meciul lui Dinamo pe site-ul dinamomania.net.

Bătaia de la metrou a continuat şi la suprafaţă, mai mulţi fani fiind răniţi, însă poliţia a intervenit în cele din urmă şi a calmat spiritele.

Joi seară, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, Steaua a învins cu 3-0 pe Saint Patrick's, în timp ce Dinamo a pierdut cu 0-2, pe teren propriu, în faţa lui Slovan Liberec. Mai mult, meciul "câinilor" a fost întrerupt în minutul 87, după ce fanii dinamovişti au rupt gardul de protecţie şi au coborât la nivelul gazonului, pe pista de atletism, gata să intre pe teren pentru a le cere socoteală favoriţilor pentru evoluţia foarte slabă care i-a dus la un pas de eliminarea din Europa. Dinamo riscă acum, pe lângă pierderea meciului la masa verde, cu scorul de 0-3, să fie exclusă din cupele europene pentru o perioadă de până la cinci ani.